23 Ağu 2008

Kısaca Tanışma

(www.busos.org 'dan [2008-2009])
Marul kimdir, neyin nesidir?
Marul, küresel iklim değişimi, ekolojist hareketler, su güvenliği ve gıda güvenliği alanlarında çalışmak isteyivermiş bir grup aktivist gencin oluşturduğu takımdır.
Marullar neler yapar?
Marul takımı 2007-2008 döneminde kurulduğunda aktivistler, yukarıda söylediğimiz alanlardan Küresel İklim Değişimi’ne odaklanmaya karar verdiler. Bu alanda kampus içinde savunuculuk yapmaya başladılar.
Marullar neler yaptı?
Kampus içinde çok çeşitli kampanyalar örgütlediler ve yürüttüler. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına ve enerji verimliliğine yönelik projeler ürettiler. Bunlardan bazılarını uyguladılar, bazılarını ise bu sene uygulamak üzere hazır ettiler.
Marul ne ister?
Marullar, doğayla insan arasında bütüncül bir ilişki kurulması gerektiğine inanırlar. Bu sebepledir ki, ekosistemler üzerinde yıkıcı etkisi olan, nükleer enerji ve genetiği değiştirilmiş tarım ürünleri gibi tartışmalarda kendilerini taraf ilan ederler. Temiz, yenilenebilir enerjiyi ve ekolojik tarımı desteklerler. Ve tabii ki, bununla ilgili kampanyalar üretirler.
Marullar nasıl çalışır?
Marullar haftada bir toplanırlar. Bir başlarına belirlemiş oldukları gündem başlıklarını tartışırlar. Çalıştıkları konularla ilgili makaleler okurlar, araştırmalar yaparlar. Boğaziçi Üniversitesi kampüslerini nasıl Yeşil Kampüs’e dönüştürebileceklerini konuşurlar, kampanya fikirleri üretirler, uygun buldukları kampanyaları yürütürler.
Neden Marul ismini seçtik?
Pek bir sebebi yok, bize çok eğlenceli geldi, bizi iyi anlatacağını düşündük nedense.
Sen ne yapabilirsin?
BUSOS kulüp odasına uğrayıp detaylı bilgi alabilir, eğer ekoloji hareketleriyle ilgileniyorsan takımımıza dahil olabilir, enerjini Marullar’a katabilirsin.


MARULLAR’la iletişmek için: marultoplulugu@gmail.com

Hiç yorum yok: