2 Kas 2010

AKSA'nın YAÇEP'e Termik Santral Davası

YAÇEP'in çağrısı aşağıdadır. Mücadelelerinde yalnız olmadıklarını göstermek için davalarında destek olalım.

~~~

2 Kasım’da yaşam alanımızı korumaya çalışan bizlere karşı açılan davada yanımızda olun;

Dünya devi olduğunu iddia eden bir akrilik elyaf fabrikası, tamamen gönüllülerden oluşan bir çevre hareketine karşı tazminat talep ediyor. AKSA’nın YAÇEP’e açtığı manevi tazminat davasında bizden talep edilen tutar, 20 bin Türk Lirası. Bir diğer hukuki talep, YAÇEP’in açıklamalarına engel olunmasıdır.

İlk duruşma 2 Kasım 2010 Salı günü saat 09.30’da İstanbul Beyoğlu 3.Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek. YAÇEP Dönem Sözcüsü’nün ve bir gönüllüsünün termik santrale karşı mücadele vermekten yargılanacağı dava, çevreciler için ne ilk ne de son olacak. Mahkeme sonucunda AKSA’nın manevi şahsiyetinin 20 bin TL edip etmeyeceğini öğrenmiş olacağız.

Sonuç ne olursa olsun orada ihtiyacımız olan şey, YAÇEP gönüllülerinin, termik santrale hayır diyen Yalova sevdalılarının, çevreye duyarlı dernek ve grupların o gün yanımızda olması, bizlere destek vermesidir.

Bizim gücümüz dünya devi olmamızdan değil, toprağımızı savunmanın verdiği yürek birliğinden geliyor.

Neden dava açıldı?
Dava konusu olan basın açıklaması, 9 Haziran 2010 tarihinde İstanbul’da Greenpeace ofisinde yapıldı. (açıklamanın içeriği için http://www.ntvmsnbc.com/id/25104521/#storyContinued
veya http://www.yalova77.com/haber/3238/YACEP-Kamikaze-santrale-hayir.html)

YAÇEP’in Yalovalıların isyanını duyurmaya yönelik basın duyurusunda, Küresel Eylem Grubu, Yeşiller Partisi, TEMA, Buğday Derneği, Greenpeace, Doğader, Son Irmak Doğa Derneği, Karadeniz İsyanda Platformu’ndan temsilciler de yanımızda yer almış bizlere destek olmuşlardı.

Tüm gruplara tekrar teşekkür ediyor 2 Kasım'da yine gücümüzü birleştirmeye davet ediyoruz.



sevgiler,

Özlem Akyüz Bayrı

Hiç yorum yok: